دفاع کارشناسی ارشد

جلسه دفاع کارشناسی ارشد حسابداری

عنوان پایان نامه :رابطه بین کیفیت اطلاعات حسابداری، مکانیزم‌های حاکمیت شرکتی و انتخاب سرمایه­ گذاری

رشته تحصیلی : حسابداری

دانشجو: سپیده سادات فیاض

استاد راهنما: دکتر رحیمی

اساتید داور: دکتر اسدی، دکتر ساعدی

ساعت جلسه: ۱۵:۰۰

تاریخ: یکشنبه ۱۳۹۷/۱۱/۱۴

محل برگزاری:  سالن کنفرانس

چکیده:

در فضای رقابتی موفقیت یک شرکت منوط به توانایی در شناسایی و استفاده از فرصت های سرمایه گذاری پیش روی می باشد. مخارج سرمایه ای از جمله رایج ترین طرح های سرمایه گذاری می باشد و عواید این سرمایه گذاری ها منجر به افزایش سود عملیاتی می گردد و جریان نقد آتی مستمر و باثباتی را موجب می شوند. ثبات و استمرار سود از ویژگی های مهم و قابل توجه در فرآیند تصمیم گیری می باشند. این پژوهش به بررسی رابطه بین کیفیت اطلاعات حسابداری، مکانیزم های حاکمیت شرکتی و انتخاب سرمایه گذاری( تخصیص منابع شرکت بین فعالیت های اصلی و سایر فعالیت ها) می پردازد. جامعه آماری در این پژوهش شامل شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و نمونه آماری که به روش حذف سیستماتیک انتخاب شده اند متشکل از ۱۹۷ شرکت می باشد و دوره زمانی پژوهش از سال ۱۳۹۲ تا پایان سال  ۱۳۹۶است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه های پژوهش از مدل رگرسیون چند متغیره استفاده شده است. یافته های پژوهش حاکی از وجود رابطه مثبت و معنی دار بین کیفیت اطلاعات حسابداری و انتخاب نوع سرمایه گذاری می باشد. همچنین، متغیر تمرکز مالکیت (بزرگترین سهامدار عمده) تاثیر منفی و معنادار بر رابطه کیفیت اطلاعات حسابداری و انتخاب نوع سرمایه گذاری دارد. در حالی که تاثیر متغیر درجه انحصار مالکیت (سایر سهامداران عمده) بر رابطه بین کیفیت اطلاعات حسابداری و انتخاب نوع سرمایه گذاری معنی دار نمی باشد.

واژه های کلیدی: کیفیت اطلاعات حسابداری، مکانیزم های حاکمیت شرکتی، انتخاب سرمایه گذاری