گروه حسابداری

تعریف حسابداری

از زمان پیداش پول تاکنون تمامی بازرگانان، شرکت ها، ادارات و همه کسب و کارهای تجاری بر آن بوده اند که بدانند آیا دخل و خرج آنها با یکدیگر تطابق دارد، آیا توانسته اند در این معامله به سود دست یابند، آیا شرکت در این معامله به نفع آنها خواهد بود، آیا توان مالی شرکت در این معامله را دارند یا خیر. تمام این سوالات و دیگر سوالات مالی به کمک علم حسابداری قابل پاسخگویی می باشد. علم حسابداری تعریف بسیار دقیق و علمی دارد؛ اما حسابداری به زبان ساده سیستمی است که در آن داده های خام مربوط به فعالیت واحد تجاری، اداری و … جمع آوری شده و اندازه گیری می شود، سپس داده های جمع آوری شده پردازش می شود و به شکل نتیجه عملکرد واحد به افراد رده بالای آن واحد برای تصمیم گیری گزارش می شود. حسابداری تنها حساب و کتاب دخل و خرج نیست، بلکه با جمع آوری اطلاعات خاص می توان روی داده ها پردازش نموده و چگونگی عملکرد دوره ای واحد تجاری را گزارش داده و همچنین نقشه کاری آینده را نیز ترسیم نماید. حسابداری علمی بسیار گسترده است و یک واحد تجاری بیشتر موفقیت های خود را مدیون پردازش صحیح اطلاعات حسابداری می باشد.

پس حسابداری به معنی ثبت و ذخیره اطلاعات مالی، ارائه تجزیه و تحلیل و نتایج به‌صورت گزارش‌هایی به مدیران سازمان یا شرکت جهت تصمیم گیری مناسب، درست و به‌مو‌قع است. در واقع حسابداری را می‌توان راهی برای کنترل سلامت مالی، ارزیابی دارایی‌های مالی، بدهی‌ها و همینطور جریان نقدی در کسب و کارها تعریف کرد. رشته حسابداری یکی از رشته‌های آموزش عالی است که داوطلبان هر سه گروه آزمایشی ریاضی و فیزیک، تجربی و علوم انسانی و همچنین دانش آموختگان هنرستان های فنی و حرفه ای و کاردانش در رشته حسابداری می‌توانند این رشته را برای تحصیل در دانشگاه انتخاب کنند.

مهارت های حسابداری

هدف هر حسابدار رسیدن به نقطه و شغلی به نام مدیرحسابداری و مالی است. اما برای رسیدن به این مهم یک حسابدار باید مراحل زیادی را طی نماید تا بتواند مهارت های حسابداری را آموخته و به خوبی اجرا نماید. تسلط به تمامی شاخه های حسابداری و در عین حال داشتن مهارت و تجربه بیشتر در چند شاخه خاص می تواند به حسابدار کمک کند تا مهارت خود را در حسابداری افزایش دهد. نداشتن اشتباه در حسابداری بسیار مهم است، گاه یک اشتباه کوچک می تواند کار شرکت را با مشکل مواجه نماید. از دیگر مهارت هایی که یک حسابدار باید به دست بیاورد آشنایی کامل با یک یا چند نرم افزار پرکاربرد حسابداری و داشتن دانش نسبت به کار با ماکروسافت افیس است.

از دیگر مهارت های حسابداری داشتن قدرت تجزیه و تحلیل در امور و روال کار است. یک حسابدار باید نسبت به قوانین کار، بیمه و مالیات علم کافی داشته باشد و آنها را به صورت کاربردی به کار گیرد. دادن راهکارهای کاربردی و علمی در زمان بروز مشکلات از دیگر مهارت های حسابداری به شمار می آید که به خارج شدن واحد تجاری از بن بست کمک می کند. داشتن روابط اجتماعی بالا و رازداری از اطلاعات سری شرکت از دیگر مهارت هایی است که یک حسابدار باید به دست آورد.

حسابداری به صورت حرفه ای

اگر تصمیم دارید یک حسابدار حرفه ای شوید باید تحصیلات آکادمیک خود را در زمینه حسابداری انجام دهید. در دانشگاه به شما به صورت کاملا علمی حسابداری را آموزش می دهند. اما برای یافتن مهارت و انجام کار عملی باید در واحد حسابداری مشغول به کار شوید. بهتر است قبل از ورود به کار با تعدادی از نرم افزارهای حسابداری آشنا شوید. آشنایی با نرم افزارهای کاربردی شما را یک قدم جلوتر از دوستانتان قرار می دهد. داشتن مطالعه نسبت به قوانین کار، قوانین بیمه و مالیات نیز شما را در حرفه ای شدن کمک می کند. البته این مورد را می توانید به صورت تجربی نیز بیاموزید؛ اما اصولا حرفه ای ها زودتر از دیگران اطلاعات کاربردی را به دست می آورند. حرفه ای شدن در کار نیازمند رفتار حرفه ای نیز می باشد، بهتر است روابط عمومی خود را تقویت نمایید و رازدار بودن را در خود نهادینه کنید.

بازار کار حسابداری برای حسابدارن حرفه ای بسیار داغ است. هر فردی که بتواند مهارت های حسابداری را به خوبی اجرا نماید، با نرم افزارهای مورد نیاز حسابداری آشنایی داشته باشد، در یک یا چند شاخه حسابداری تخصص و مهارت به دست آورد و همچنین این توانایی را داشته باشد که از قوانین جهت بهبود وضعیت واحد خود استفاده نماید به زودی استخدام خواهد شد.

مقاطع تحصیلی گروه حسابداری

  1. کارشناسی ارشد حسابداری
  2. کارشناسی پیوسته حسابداری
  3. کارشناسی ناپیوسته حسابداری
  4. کاردانی پیوسته حسابداری
  5. کاردانی ناپیوسته حسابداری

مدیر گروه حسابداری

نام و نام خانوادگی: فاطمه ژولانژاد

دانشکده: علوم انسانی

گروه آموزشی: حسابداری

مرتبه علمی: مربی

شماره تماس: ۱۲۷ داخلی ۳۳۵۸۱۸۸۱-۰۳۱

شماره موبایل: ۰۹۱۲۰۶۸۷۰۵۵

ایمیل: Zhoulanezhad@fei.ac.ir

برنامه هفتگی

شنبه : حسابداری میانه ۲  ساعت ۸ الی ۱۲

شنبه : حسابداری پیشرفته ۲ ساعت ۱۳ الی ۱۶

دوشنبه : حسابداری مدیریت ساعت ۸ الی ۱۱

چهارشنبه : سمینار ساعت ۱۴ الی ۱۶

چهارشنبه : روش تحقیق پیشرفته ساعت ۱۶ الی ۱۸

اساتید گروه حسابداری

آقای دکتر مهدی میرزایی- دکترای حسابداری

آقای دکتر ناصر ریاحی نسب- دکترای حسابداری

آقای دکتر وحید بخردی نسب- دکترای حسابداری

آقای دکتر سعید براتی- دکترای حسابداری

خانم دکتر صدیقه مظاهری- دکترای حسابداری

خانم دکتر فاطمه ژولانژاد- دکترای حسابداری

خانم دکتر شیما خواجه شلایی-دکترای حسابداری

خانم دکتر فاطمه پریشانی-دکترای ریاضی محض

آقای دکتر مصطفی نجاری-دکترای اقتصاد

خانم پروانه عظیمی-کارشناسی ارشد حسابداری

خانم پریسا هاشم پور- کارشناسی ارشد حسابداری

آقای علی شیاسی-کارشناسی ارشد حسابداری

خانم راضیه امیرجعفری- کارشناسی ارشد حسابداری

خانم ناهید خاکی-کارشناسی ارشد اقتصاد

خانم معصومه قجاوند-کارشناسی ارشد ریاضی-گرایش جبر